Kapasiteetin

laajennus

Kapasiteettiä kasvatetaan kun

vesikalusteiden määrä on suuri tai

kun käyttäjämäärä ylittää 5 hlöä.

Kaikkiin malleihin on lisättävissä pieni saostuskaivo, 100 l tai 250 l, jos jätevesijärjestelmän rasvanpoistoa halutaan tehostaa (esim. jos tehdään runsaasti ruokaa). Tämä pieni saostuskaivo on helposti huollettavissa myös itse (rasva kaivon pinnalta poistetaan kompostiin). Pienen saostuskaivon lisääminen ei lisää merkittävästi järjestelmän käsittelykapasiteettiä.

Käsittelykapasiteetin laajennus

biomoduuleilla

Laajennus XL/ biomoduulit. Käyttämällä biomoduuli imeytystä / suodatusta purkupaikassa laajenee tuntikapasiteetti entisestään; -kahdella moduulilla (i2) 45l/ h, XL  ja i2 yhteensä 120 l/h (45+75) XL+ ja i2 yhteensä 170l/ h (45+125) (pinta-ala 120x120 cm) -neljällä biomoduulilla (i4) 125l /h, XL  ja i4 yhteensä 200 l/h (125+75) XL+ ja i4 yhteensä 250l/ h (125+125) pinta-ala 120x240 cm Biomoduuleissa puhdistus jatkuu vielä ennen veden joutumista maaperään. Biomoduuleja käytetään myös jos purkupaikka on hyvin lähellä vesistöä tai jos maaperäolosuhteet ovat kivipesäimeytyksella huonot (kallioinen, savinen).  

Saostuskaivo soveltuu wc /

umpisäiliön rinnalle

Jos käytössäsi on wc/umpisäiliö on laajennuksen yhteydessä järkevää käyttää saostuskaivoa esikäsittelyssä.  Saat tyhjennettyä saostuskaivon umpisäiliötyhjennysken yhteydessä.  

Biomoduulit sopivat yhteen

ympäristö wc:n kanssa

Jos käytössäsi on ympäristö wc, jonka hoitoon ei tarvita loka- autotyhjennyksiä on laajennus biomoduuleilla luonnollinen valinta. Silloin myös harmaavesijärjestelmä on itse huollettavissa.  
Käsittelykapasiteetin laajennus saostuskaivolla Toinen tapa kasvattaa BioBox XL puhdistusyksikön kapasiteettiä on käyttää ennen BioBox XL:ää saostuskaivoa. Harmaiden vesien esikäsittelyssä tarvitaan min 24 h viipymä kaivossa.  Valikoimassamme on 450 l (erittäin matala) ja 600 l saostuskaivo, joita käyttämällä tuntikapasiteetti laajenee seuraavasti:
Laajennus XL/ saostuskaivot. -saostuskaivo 450 l ja 600 l lisää kapasiteettiä entistästään 50 litraa tunnissa. SK450/600 ja XL = 125l/h SK450/600 ja XL+ = 175l/h
Katso tarkemmat tiedot: asennus- ja käyttöohjeet mittakuvat mitoituslaskelmat suunnitteluun vaatimustenmukaisuusvakuutus tekniseltä yhteenvetosivulta ( Linkki ).
TEKNISET TIEDOT: BIOBOX M  ( Linkki ) BIOBOX XL ( Linkki ) BIOBOX XL+ ( Linkki )
BioBox puhdistamo         by Raita Environment
verkkokauppa -  domestic-shop.com